17333 είδη super market

Οίνος Ερυθρός Ξηρός Δύο Ελιές Κτήμα Κυρ Γιάννη (750 ml)

Βασικός στόχος του οινοποιού είναι να αναδείξει, καταρχήν, την ιδιαιτερότητα κάθε ποικιλίας στο αμπελοτόπι του κτήματος, και τελικά να δημιουργήσει ένα μοναδικό κρασί τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Ο προσανατολισμός των προσδιορίζεται από το φαινολικό όγκο του Merlot, τη βελούδινη επίγευση και το μεσογειακό μπουκέτο του Syrah καθώς και τον αρωματικό χαρακτήρα του Ξινόμαυρου. Έτσι, μετά την επιλογή των αμπελοτεμαχίων και τον αυστηρό έλεγχο των σταφυλιών στην τράπεζα διαλογής, εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλησης στους 11-12° C, σε αντιοξειδωτικό περιβάλλον, για 5-7 μέρες για την κάθε ποικιλία χωριστά, μια που αυτές έχουν διαφορετική ημερομηνία ωρίμανσης. Στη συνέχεια, το Merlot ζυμώνει στους 29-30° C και επιπλέον οδηγείται σε μεταζυμωτική περίοδο θέρμανσης για 3-4 μέρες. Αντιθέτως, το Syrah ζυμώνει στους 22-24° C και οδηγείται γρήγορα σε νέα βαρέλια προκειμένου να ολοκληρώσει τη μηλογαλακτική ζύμωση. Το Ξινόμαυρο ζυμώνει στους 22° C σε ανοιχτές δεξαμενές και ανακυκλώνεται με τη μέθοδο του pigeage, με στόχο την αποφυγή του σπασίματος των κουκουτσιών, που είναι η πηγή των δυσάρεστων τανινών, και το τράβηγμα από τα στέμφυλα γίνεται προ του τέλους της αλκοολικής ζύμωσης. Ακολουθεί η παλαίωση σε δρύινα γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια 225 λ. με ποσοστό νέου ξύλου 30%.

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για αγορές άνω των 55€ εντός Αττικής

Πληροφορίες:

Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές